dijous, 12 d’abril del 2012

El perfil



El perfil

Avui us presentem el perfil de la caminada. El perfil ens dóna idea de com és el camí per on anirem. És una aproximació gràfica per saber si tenim molt o poc desnivell entre dos punts, la distància entre punts de pas, si falta molt o poc per arribar…
En aquesta gràfica tenim dues numeracions diferents.
A l’eix de les X indiquem els quilòmetres. Cada ratlla vertical és un quilòmetre. La numeració que podeu veure a la part inferior és la distància que anem recorren de 5 en 5 quilòmetres.
A l’eix de les Y indiquem el desnivell. Cada ratlla horitzontal són cent metres de desnivell. La numeració que podeu veure a la part esquerra és l’alçada de cada punt de pas.

En el nostre cas i com podeu observar, el relleu és relativament suau. D’entrada tenim una pujadeta que ens ha de servir per enfilar-nos a la Serra de Collserola des de on observarem el “nostre destí”. Semblarà molt lluny… potser inabastable però estigueu tranquils que hi arribarem. Després la resta de camí no presenta cap dificultat orogràfica destacable fins que arribem a Monistrol. Aquí sí, aquí comenta una “pujadeta” que ens ha de portar fins a destí. Quan hi arribarem, mirarem enrere i direm:-Sí, jo vinc d’allà al fons!!. Entre aquests dos punts haurem creuat planes, passat per pobles, alguna urbanització, camps, boscos, alguna que altre riera, carreteres, vies de tren…s’haurà fet de nit i de dia. Caminarem per senders, corriols, pistes forestals, carrers, camins asfaltats…
Avui el camí el ressegueixes amb el teu dit sobre la pantalla del teu ordenador, els dies 5 i 6 de maig el camí el faràs tu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada